4大貼士 締造求婚驚喜

預約求婚諮詢

求婚知識庫

「覺得「差不多到了該求婚的時候!」,卻總是在煩惱不曉得該從何著手?我們悉心準備了「符合兩人預算及理想的幸福婚戒」、「最真誠的求婚告白建議」、以及「熱門求婚場地」等,希望能夠協助您一掃求婚準備時的困惑與煩惱!

4大貼士 締造求婚驚喜

一生一次求婚禮,男友既緊張又興奮,期望為伴侶製造驚喜。計劃求婚大作戰前,先學識4大求婚貼士,給伴侶意想不到嘅驚喜!

Article 16_image1

 

貼士1‧求婚別具紀念價值

想令求婚更具紀念意義,先從擇日和選址花心思!例如伴侶生日、拍拖週年紀念、情人節和聖誕節等特別日子,去例如首次見面、第一次拍拖等特別嘅地方,俾伴侶留下更深刻回憶。

Article 16_image2

貼士2‧適當地保密

求婚係1件開心事,但切勿見人就講,一世人總會遇上幾個口疏嘅朋友,傳出去就冇晒神秘感!特別係朋友群組,討論愈多,就愈容易走漏風聲,所以有幾好嘅求婚計劃,男友還是要適當地保密。

貼士3‧加入DIY元素

唔想求婚公式化?呢個看似令人頭痛嘅問題,其實唔係咁難解決!一個小小嘅DIY元素,例如求婚花盒、LEGO戒指盒、LED蠟燭佈置,甚至一份精緻甜品,都足以俾到伴侶無限驚喜!

Article 16_image3

貼士4‧旅行求婚

每個女友都對求婚有無限憧憬,不坊來一趟浪漫之旅,滿足伴侶嘅期望,例如租間海道resort,喺沙灘燭光晚餐時求婚,加埋放煙花助興,締造浪漫驚喜。