人多好辦事!3大熱鬧求婚提案

預約求婚諮詢

求婚知識庫

「覺得「差不多到了該求婚的時候!」,卻總是在煩惱不曉得該從何著手?我們悉心準備了「符合兩人預算及理想的幸福婚戒」、「最真誠的求婚告白建議」、以及「熱門求婚場地」等,希望能夠協助您一掃求婚準備時的困惑與煩惱!

人多好辦事!3大熱鬧求婚提案

成日話結婚唔係兩個人嘅事,其實由求婚開始,你也可以邀請親朋好友,甚至陌生人一齊計劃、參與和見證。即睇三大提案,熱熱鬧鬧完成求婚大作戰!

 

題案1:人人都求婚 超浪漫氣氛

12 shutterstock_518653513_RESIZED

恨嫁女生,對別人被求婚特別敏感,心裡一定會諗:幾時輪到我呢?男生不妨訂間靚餐廳,搵幾對情侶朋友演場求婚戲,為現場營造浪漫氣氛,再拎出鑽戒向女友求婚。悄俏話你知,「周董」周杰倫都係用呢招向昆凌求婚,昆凌被現場氣氛感染,動感落淚講出「我願意」,一家三口而家不知幾幸福!

 

題案2:一人一玫瑰 求婚夠驚喜12 shutterstock_1142408219_RESIZED

99枝玫瑰求婚先夠誠意?男友不如花多啲心思,為伴侶締造驚喜!例如相約女友到海旁,先讓親友、途人1人拿1枝玫瑰送俾女友,最後男友帶著求婚三寶「戒指、鮮花和下跪」登場,求婚肯定備受注目!

 

題案3:放埋煙花 求婚派對最燦爛

12 shutterstock_554368246_RESIZED

近年唔少專門幫人策劃求婚嘅公司,為情侶準備盛大求婚禮。其中一個熱門提案,係搵間精心佈置嘅海邊/湖邊小屋,約齊朋友開派對,到咗求婚一刻,planner放埋煙花助興,喺漫天煙火下為女友戴上婚戒,完成最燦爛嘅求婚大作戰!