加點小心思 令你的婚戒獨一無二

預約求婚諮詢

求婚知識庫

「覺得「差不多到了該求婚的時候!」,卻總是在煩惱不曉得該從何著手?我們悉心準備了「符合兩人預算及理想的幸福婚戒」、「最真誠的求婚告白建議」、以及「熱門求婚場地」等,希望能夠協助您一掃求婚準備時的困惑與煩惱!

加點小心思 令你的婚戒獨一無二

09 shutterstock_586601987

每對戀人嘅故事都係獨一無二嘅,代表住佢哋婚姻嘅結婚戒指,都應該與別不同。原來只要2steps,就可以令你嘅婚戒變得個性化,訴說屬於你哋嘅愛情故事!

 

09 Promise diamond

Step 1:婚戒內側鑲上彩鑽

I-PRIMO嘅婚戒秉承著日系傳統,著重每個小細節,更提供特別服務,等新人可以喺婚戒內側鑲上一顆彩鑽。一共有8種顏色嘅彩鑽可以選擇,每種顏色彩鑽各自代表唔同涵義。新人可以為兩隻婚戒挑選相同嘅彩鑽,代表屬於你哋婚姻嘅顏色,又或者為彼此挑選彩鑽交換佩戴,將自己嘅心思傳達俾對方!

除咗「白色」同「粉紅色」之外,為突顯色彩變化,部分鑽石會經過色彩強化處理,令到顏色更鮮豔。

 09 Engraving Service

Step 2:婚戒內刻上獨特訊息

I-PRIMO為新人提供刻字服務,可以喺婚戒內側刻上屬於兩人嘅「愛情密碼」,賦予戒指獨一無二嘅感覺。除咗姓名縮寫、結婚日期、紀念日,仲可以可以刻上盛載兩人真愛嘅誓言。邊有女生唔鍾意另一半同自己講「我愛你」?男生怕羞唔敢講出口唔緊要,就以呢款戒指表達心意,誓言將永遠喺無名指上奪目閃耀!