女生性格與求婚鑽戒大配對

預約求婚諮詢

求婚知識庫

「覺得「差不多到了該求婚的時候!」,卻總是在煩惱不曉得該從何著手?我們悉心準備了「符合兩人預算及理想的幸福婚戒」、「最真誠的求婚告白建議」、以及「熱門求婚場地」等,希望能夠協助您一掃求婚準備時的困惑與煩惱!

女生性格與求婚鑽戒大配對

男生如能在芸芸的款式中,揀中另一半鍾意嘅戒指,求婚自然事半功倍!若你對戒指款式無乜概念,就等小編介紹3款適合唔同性格新娘嘅鑽戒選擇,畀各位準備求婚嘅男生參考下啦!

成熟女人之選  展現簡潔優雅魅力

Sirius意思係天狼星,亦係夜空中最亮嘅恆星。呢款Sirius戒指,以六爪鑲嵌固定鑽石,可以話係訂婚戒指中嘅經典之作。單顆主石散發璀璨光芒,款式簡潔優美,在簡約款式中突顯不平凡之處,一定能打動成熟型女生的心。

05 Sirius

選購:https://www.iprimo.hk/engagement/rings/sirius.html

小女生最愛粉紅鑽石  散發可愛氣息

歌詞都有得你唱 “twinkle, twinkle, little star” ,呢款twinkle 戒指,左右配鑽使用粉紅鑽同白鑽,兩色交替閃爍,就好似天上嘅繁星咁閃耀。呢款戒指小巧精緻,啱晒走可愛路線嘅女生。

05 Twinkle

選購:https://www.iprimo.hk/engagement/rings/twinkle.html

華麗隆重  盡顯女皇霸氣

Fomalhaut Ete中文係北落師門,係天空中最明亮嘅恆星之一,亦係用嚟占卜國王命運嘅王者之星。呢款戒指除咗中央嘅主石之外,周邊以閃耀嘅配鑽圍繞著絢麗的主鑽,無論邊個角度睇,都會被呢款奢華嘅設計吸引,非常適合霸氣女皇!

 

05 Fomalhaut Ete

選購:https://www.iprimo.hk/engagement/rings/fomalhaut_ete.html